Doe-het-zelvers met Staenisrooster

Zie ook Staenis.com


Voorwoord


Als doe-het-zelver hebt u alvast de beste keuze gemaakt om op uw eigen tempo een zo vlak mogelijke ondervloer te bekomen met een chape. Ma-bo heeft zich gespecialiseerd in het verpompen van deze chape. Ook zand en gestabiliseerd zand kan door ons worden gepompt. Onze klanten zijn zowel professionelen als doe-het-zelvers in elke regio.

Indien u één van deze materialen wenst te verwerken op uw werf, maar u deze niet tot op de werkvloer krijgt wegens op verdieping, te smalle doorgang met kruiwagen, moeilijk of niet bereikbaar met minigraver, bobcat of andere kunnen wij deze met onze installatie pompen tot op de plaats dat u wenst. Verdieping, gelijkvloers, zolder, kelder of achteraan in de tuin. Geen probleem.

Ook bij vloerverwarming, waar u natuurlijk beter niet over de buizen rijdt met de kruiwagen, kan verpompen de beste keuze zijn. Met enkel een rubberen slang worden de vloerverwarmingsbuizen niet beschadigd.

Als doe-het-zelver weten we dat u niet altijd even vlot materiaal verwerkt als een professioneel. Laat dit geen probleem zijn om uw chape te verwerken binnen een bepaalde tijd. We voegen een chapevertrager toe zodoende dat de verwerkingstijd een stuk langer wordt. U kan niet alles afwerken in 1 keer,… geen probleem, we keren later die dag of de dag erna terug met nieuwe chape. U bestelt enkel hetgeen u nodig hebt om te kunnen verwerken.

Wilt u enkel zand en gaat u op uw eigen tempo zelf het cement erbij mengen in een betonmolen of in een kuip, dan wordt er enkel zand gepompt. We kunnen cement meeleveren of u koopt die zelf.

 

Praktisch op de werf

Wij zorgen voor het juiste product of mengsel op de juiste plaats, u zorgt voor de verwerking.

Doordat alles ter plaatse wordt gemengd, beschikt u telkens over vers materiaal in de juiste hoeveelheid. Zo blijft u niet met overschot zitten of hebt u niet een kleine hoeveelheid tekort. Wij kunnen ook toeslagstoffen bijvoegen zoals vertrager in stabilisé, vezels of compound in chape, plastificeerder voor betere verwerking.

Om het u zo makkelijk als mogelijk te maken, hierbij enige toelichting voor een vlot verloop:

Voorafgaandelijk wordt overeengekomen welk product en welke hoeveelheid er dient gepompt te worden. Zijnde chape, zand, stabilisé, etc.

Een datum wordt in samenspraak vastgelegd wanneer wij met onze pompinstallatie langskomen bij u. Wij brengen het afgesproken materiaal mee. U hoeft zich dan niet meer te bekommeren over het juiste product en de juiste hoeveelheid. Deze taak nemen wij tot ons.

Er is 1 persoon die chauffeur/pompist is voor de pompwagen. U als doe-het-zelver helpt mee om de slangen te leggen met de chauffeur tot aan de werkplek waar u het materiaal wenst te verwerken. Tijdens het verleggen van de slangen van de ene kamer naar de andere helpt u natuurlijk mee. Uzelf staat in voor het verspreiden, vlak trekken, verdelen, afwerken,…. van het gepompte materiaal.

Na einde van de pompwerken helpt u met de chauffeur de slangen op te bergen in de pompwagen. Dit is alles behalve een lastig karwei - onnodig zorgen te maken - maar met zijn twee gaat het nu eenmaal beter en gemakkelijker dan alleen.

Enkel op die manier is het ook mogelijk om de prijzen zo laag als mogelijk te houden. Indien een extra persoon moet voorzien worden voor deze eenvoudige handelingen, lopen de kosten evenwel op.

 

De klant staat in voor volgende voorzieningen

  • Een stabiele parkeerplaats zo dicht mogelijk bij de werf.
    Voorzie minstens 25 m x 4 m ruimte.
    Deze plaats moet vrij zijn van bomen of takken en kabels van elektriciteit ed. gezien onze pompwagen moet kippen tot een hoogte ca 8 m.
    Op effen verhard terrein kunnen we onze pompwagen installeren.
    Op oneffen terrein of zachte ondergrond kunnen we onze pompwagen die tot 44 ton kan wegen niet opstellen.
  • Indien nodig voorziet de klant een reglementaire plaats om onze pompwagen te installeren.
  • De klant voorziet stromend water, hetzij een aftapkraan, een pomp, waterslang of andere met voldoende waterdebiet.
  • De slangen worden via de meest optimale weg gelegd tot op de werkplek. Indien nodig dient de opdrachtgever de nodige voorzieningen te treffen ter bescherming van zijn vloer, muren, deur, etc. Tijdens het pompen kan de slang bewegen en zo wordt schade vermeden.
  • Na einde pompwerken dient een plaats beschikbaar te zijn waar we ons materiaal kunnen afspoelen. Een kleine hoeveelheid zand en water blijven dan achter.

 

Bijkomende tips voor gebruik van Staenisrooster:

 

Voorafgaandelijk

Voorafgaandelijk aan het inpompen van de chape in de kamer, kan u al een groot deel van de roosters vooraf plaatsen.
Wanneer u de buitenomtrek reeds plaatst en in het midden van de ruimte een opening vrijlaat van ca 1.5 m x 1.5 m, kan daar voldoende chape gepompt worden om een volledige kamer af te werken. Naargelang de hoeveelheid chape dan verminderd worden de roosters aangevuld en verloopt de plaatsing van de chape heel vlot.

Berekenen van de totale hoeveelheid chape

Gezien de ondergrond niet altijd vlak ligt kan het moeilijk zijn om een juiste benodigde hoeveelheid chape te bepalen.
Indien u reeds de buitenomtrek met Staenisrooster hebt geplaatst, hebt u al een idee van de dikte.
Indien nog geen Staenisroosters geplaatst zijn, kunt u de verschillende vloerpashoogtes overzetten op de muren om zo op verschillende plaatsen de dikte te bepalen.

Daarom deze tip:
Bereken per ruimte de oppervlakte: lengte x breedte. Meet op minstens 5 plaatsen, en bij grote ruimten op meer plaatsen de dikte van de chape die nodig is. Tel al deze diktes samen en deel dit door het aantal meetpunten. Zo bekom je de gemiddelde dikte en die vermenigvuldig je met de oppervlakte. Doe dit voor elke ruimte.

 


. . . . . . .